12-тият брой на сп.”Нов вечерник” излезе от печат преди дни

Новият брой на сп. ”Нов вечерник” е посветен на съвместната изложба на асеновградските художници Аспарух Сърбов и Геракси Гераксиев в Прага. Техни са и картините на предната и задната корица на списанието.
В списанието са публикувани стихове на Румяна Златилова, д-р Александра Кирева, Гинка Демирева, Елена Славкова, Димитър Ангелов, Йордан Стратиев, Катерина Чобанова, Лиляна Илиева, Тодорка Демирева, Нели Георгиева, тристишия на Димитър Атанасов. Представени са и първите стъпки в поезията на Мердие Бекирефендиева – Мери и в прозата – на Христина Мицева. С прозаични творби участват Георги Коройчев, Димитър Атанасов, Роси Стойкова, Филип Романов, Йордан Кожухаров и др. Отделено е място на новата книга на Василка Дойчева – „Гребнати спомени”, на 20-тия юбилей на НЧ ”Св.преп. П.Хилендарски” , на 70- годишния юбилей на художника Ангел Тулев и на други важни събитийни моменти в областта на културата в Асеновград.
Списанието се издава от Ново арт общество с финансовата подкрепа на община Асеновград и беше представено на 27 декември 2017 година в НЧ ”Родолюбие”.