3 златни медала за таекуондистите от „Асеновец“ от последния, за сезона, турнир

   С 3 златни медала се отличиха таекуондистите от клуба на „Асеновец” в последното си, за сезона, състезание. Турнирът се проведе в Пловдив. Там стотици бойци от цяла България се бориха в Републиканското първенство за „Купата на Стоян Стоянов” в 2 дисциплини: „Спаринг” и „Форма”.
  
С общо 14 медала, в различните възрастови групи, завършиха последния си, за сезона, турнир по таекуон- до бойците от спортен клуб „Асеновец. На първото място, при 14- годишните, успя да се класира асеновградчанинът Митко Филипов. Той грабна златото в категорията „Спаринг” до 60 килограма. Освен с първото място на Филипов, асеновградският клуб се отличи също и с един сребърен и 7 бронзови медала, във възрастовата група на децата. При мъжете и жените, първа и в „Спаринг”- а, и във „Форма”- та стана Катерина Бейчева, отново от Асеновград. В тази възрастова група таекуон- до клуб „Асеновец” си спечели и още 2 2- ри места и 1 3- то. В резултат на всички тези успехи, асеновградските бойци грабнаха 2- рото място в крайното генерално класиране при мъжете и жените.
  
С това първенство завършиха състезанията по таекуон- до за асеновградчани, за този сезон, до август, 2014 г., когато наши бойци ще участват на Световното в Таджикистан.

СПОДЕЛИ