Асеновград избира нов главен архитект

Шестима кандитати се борят за поста на главен архитект на Асеновград. Това стана ясно днес по време на брифинга между ръководството на общината и медиите.

Първия етап – одобрение по документи, са преминали четирима мъже и две жени. Това са: арх. Константин Атанасов, бивш главен архитект на Съединение; арх. Златко Конов, съветник в ОбС – Пловдив, бивш главен архитект на район „Северен“; арх. Костадин Палазов, управител на фирма, занимаваща се с проектиране на жилищни, обществени и промишлени сгради и комплекси; арх. Христо Петков, носител на няколко награди за лични и екипни проекти на сгради; арх. Параскева Миленкова, която съвсем наскоро остана втора в конкурса за главен архитект на пловдивския район „Южен“; арх. Антоанета Топалова, главен архитект на Пловдив преди около 20 г., а преди около година – и на Смолян.

Всички те ще трябва да преминат през интервю и тест. Комисията ще приключи работа към 3 август тази година и ще трябва да направи своето предложение за нов главен архитект на община Асеновград, който кметът на града да назначи. Припомняме, че преди около месец главният архитект на Асеновград Димитър Шишков беше освободен от длъжност, след като 12 години заемаше този пост. Причината е умишлено създаване на официален документ с невярно съдържание. За това беззаконие Шишков беше подведен под съдебна отговорност и получи 6 месеца пробация, след като сключи споразумение с Районна прокуратура.

 

СПОДЕЛИ