Фестивал на селската кухня се проведе в Раковски

Фестивалът на селската кухня в община  Раковски се провежде за трета поредна година , като идеята е да се запази и да стане традиционен.  Посетителите имаха възможност да опитат местни традиционни ястия. На място се приготвяха лютеница, катми, пиде и качамак по местна рецепта. Поканен бе и Ангел Ангелов, известен с  Юнашкия си тиган, в който приготвя различни ястия в големи количества. Ястието, което бе подготвил за жителите и гостите на Раковски  бе  „Юнашки кебап” за 500 човека. Специалитетът  се приготвя от пилешко месо, осем зеленчука и масло. Във фестивала участваха  и много самодейни състави от региона, които се изявиха,  както в богатата фолклорна програма, така и с домашно приготвени ястия. Подробен материал от събитието очаквайте в четвъртък от 20.00 ч в предаването Аграрна книжарница по телевизия ТВ САТ КОМ.

СПОДЕЛИ