Как да познаем качественото агнешко месо

Румънското агнешко месо, към момента, залива пазара, споделя Георги Гривов, управител с дългогодишен опит в бранша.
Според изискванията на всяко агне трябва да има печат, на който е упоменато мястото, където е заклано животното, това е гарант за произхода на месото, обясни Гривов, съветвайки асеновградчани да внимават и да следят и за цвета на месото, което е ориентир за това дали агнешкото е старо или младо.
Управителят даде препоръка към потребителите относно това дали да се възползват от промоционалните оферти, с много ниски цени на агнешкото в някоi от по-големите търговски вериги и какви са рисковете, ако се закупи месо.
Георги Гривов сподели впечатленията си за това дали е достъпно като цена агнешкото месо за асеновградчани и могат ли да си го позволят за празниците.

Подробен репортаж гледайте в новинарската емисия „Дневник“ в 19,30 и 22 ч.

СПОДЕЛИ