Кметът на Асеновград предложи промяна в цената на картите за градския трансорт за пенсионери

   Да бъде направена промяна в цената на картите за градския транспорт за пенсионери в Асеновград, предложи кметът на града доктор Емил Караиванов. На сесията си през следващата седмица общинските съветници ще решават дали да има по- големи отстъпки за пенсионери с по- ниски пенсии, или таксуването да остане същото, както досега.
  
Предложението гласи, през 2014 г. възрастните граждани на Асеновград над 60 г. и 8 месеца за жените и над 63 г. и 8 месеца за мъжете, чиито пенсии са до 150 лева, да използват градския транспорт с безплатни карти. Ако бъде взето решението за промяната, на 70% намаление ще имат право възрастни, чиито доход е в размер от 150 до 220 лева. 40%- тна отстъпка, пък, ще ползват пенсионерите от Асеновград, които получават пенсия от 220 лева до размера на минималната работна заплата. Собственикът на фирмата превозвач в Асеновгарад Васил Пиронков подкрепя предложението на Караиванов и защото смята, че е справедливо да бъде направено подобно разделение.
  
Дали ще се приеме това предложение, обаче, ще стане ясно на 18- ти Декември. Издаването на новите карти за намаление при пътуване с градския транспорт в Асеновград ще започне в края на този месец или в началото на Януари. Кандидатстващите ще трябва да попълнят декларация за дохода и да предоставят пенсионно решение.

СПОДЕЛИ