Мотивиращи послания за учениците вече красят стените в ОУ „Христо Ботев”

„Моите мечти се сбъдват”,„Богат съм, защото съм здрав и имам истински приятели”, „Чудесни неща ми се случват” – това са само част от мотивиращите послания, които вече ще посрещат учениците в ОУ „Христо Ботев”. Посланията и картините са изобразени върху цветни тапети, които се поставят по проекта „Аз обичам моето училище”. Няколко учебни заведения в пловдивско се включват в проекта, а в Асеновград той се осъществява единствено в „Христо Ботев”.

За реализирането на проекта се включват много доброволчески групи, сред които родители и учители. Те отделят от своето време, за да допринесат за осъществяването на една по-приветлива атмосфера в училището.
Всички стаи ще бъдат обновени така, че да се запазят традициите в училището, но и да бъдат осъвременени. Средствата, с които се извършва ремонта, са събрани при различни инициативи в учебното заведение, като коледните и великденските базари, в които традиционно се включват всички възпитаници на школото. Тъй като проекта ще се реализира 3 години, разбира се ще бъдат организирани още подобни мероприятия.
Така училището вече е много по-слънчево, със стаи, от които струи оптимизъм, за да мотивира младите хора. Тепърва ще станем свидетели какви ще са следващите подобрения в учебното заведение в Асеновград.

Какво разказа пред нашата камера Даниела Кумчева, мениджър на проекта в асеновградското училище, гледайте тази вечер в новинарската ни емисия от 19:30 и 22 часа.