От утре са възможни затруднения при онлайн услугите на МВР

В рамките на цяла седмица са възможни технологични прекъсвания и затруднения в работата на услуги в интернет мрежата на Министерството на вътрешните работи. Това информират от самото Министерство. Става въпрос за периода 11-17 октомври, или от утре до неделя. Причината за това е преконфигуриране на устройства, посочват от МВР. Съответно затрудненията се очакват в споменатите дни в рамките на часовете между 9 сутринта и 22 часа.

„Предварително поднасяме извинения за евентуално причинени неудобства“, казват от вътрешното монистерство по повод предстоящата профилактика.

Трябва да уточним, че порталът за електронни административни услуги на МВР включва десетки опции в различни направления – „Пътна полиция“, „Български документи за самоличност“, „Контрол на общоопасните средства“, „Миграция“, „Пожарна безопасност и защита на населението“ и „Частна охранителна дейност“. Често онлайн услугите на МВР се използват за проверка на задължения, за търсене на информация относно подмяна на лични карти, паспорти и шофьорски книжки, издаване на удостоверения, регистрация на моторни превозни средства и други подобни.