В понеделник връчват четвъртите Годишни награди в туризма

Призовете в 16 професионални и творчески категории бяха определени чрез онлайн вот

Четвъртите Годишни награди в туризма-2019, организирани от Министерството на туризма, ще бъдат връчени на официална церемония, която ще се състои на 16 декември 2019 г. (понеделник) в София. Събитието ще започне в 18:30 часа, в зала „Концертна“ на Централния военен клуб.

Домакин на церемонията е министърът на туризма Николина Ангелкова, очаква се сред официалните гости да бъдат председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева, министрите на  икономиката Емил Караниколов и на младежта и спорта Красен Кралев, видни политици и общественици. За събитието са поканени посланици, народни представители, кметове, представители на туристическия бизнес, работодателските организации и медии.

Победителите в Годишните награди в туризма се оценяваха в 16 категории на два етапа. През първия всеки желаещ можеше да подаде заявка за участие си съгласно Правилата за кандидатстване, публикувани на интернет платформата www.tourismawards.bg.

Гласуването за финалистите започна на 7 ноември и продължи до 6 декември 2019 г., като в този период хиляди потребители подкрепиха своите фаворити.

Четири бяха номинациите от община Асеновград, три от които участваха в категорията „Изборът на българите“, но не успяха да съберат достатъчно гласове и отпаднаха от Топ 10 в категорията. Това бяха НПК Асенова крепост; Историческият музей и Бачковският манастир „Успение Богородично“ в село Бачково.

Статията на Диана Славчева, озаглавена „Петметров скелет на древен мастодонт извисява снага в Асеновград“, зае пето място в категорията „Журналистически материал на тема Туризъм в България за 2019 г. в онлайн медия“.

По традиция и в това издание онлайн вотът определи носителите на златни статуетки. Силната подкрепа за всички кандидати обаче открои стотиците добри практики в българския туризъм през годината. Тя показа постигнатото от хилядите, за които туризмът е кауза – държава, бизнес, местна власт, туристически сдружения, медии. Заедно те допринасят за утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация.