кино под звездите

За втора поредна година  Община Куклен ще събере жителите и гостите си на кино под звездите. Обявените дати за прожекциите са 24 и 25 юни.

На огромен с размерите си екран 17:14 метра, разположен на централният площад в град Куклен, в рамките на две поредни вечери, зрителите ще имат възможност да гледат хитови заглавия от българското и световното филмово изкуство.

Избраните заглавия са „Ботев“ и „Аз съм Златан“.

На 24 юни /петък/ от 21.00 ч. на централния площад в Куклен ще се излъчи двучасовият епос „Ботев“, който съсредоточава вниманието върху големия подвиг и саможертвата на великия българин, разказвайки слабо известни факти от биографията му, което от своя страна позволява да видим обикновения човек зад обществената фигура. Филмът черпи вдъхновение от съдбоносния момент, когато две години преди Освобождението, млади революционери на румънска земя се събират с обещанието да отдадат животите си за родината.

На 25 юни /събота/ от 21.00 ч. отново на централния площад в Куклен любителите на седмото изкуство ще могат да гледат филма „Аз съм Златан“, екранизиран по  едноименната автобиографична книга на шведския футболист Златан Ибрахимович и шведския журналист Давид Лагеркранц.

Входът и за двете прожекции е свободен.