1 500 лева и нова работа от Община Асеновград за майка на тризнаци

   Еднократна социална помощ, в размер на 1 500 лева, бе отпусната от Община Асеновград на Надежда Икономова, която е майка на тризнаци. Без колебание, общинските съветници решиха с 28 гласа „За“ да се приеме предложението, отправено към тях от заместник- кмета на града инженер Мария Вълканова.
  
На 19.02.14 г. в Община Асеновград е постъпило заявление от майката да й бъде отпусната еднократна социална помощ. Като причина за искането, Надежда подчертава, че тя й съпругут й Костадин са безработни и затова им е трудно да се справят с ежедневните си разходи. Тя обяснява още, че не й е лесно да си намери работа, поради несъответствие на евентуалното работното време с това, на детската градина, която посещават тризнаците. В периода от 01.01.13 г. до 31.01.13 г., от Дирекция „Сциално подпомагане“ в града Надежда Икономова е получила месечни семейни помощи за деца- 1 890 лева. Отпусната й е и целева помощ за отопление, за сезон 2013 г./ 2014 г., в общ размер на близо 330 лева, както и друга еднократна помощ- 66 лева. Поради тежкото им материално състояние, общинските съветници одобриха предложението на инженер Вълканова, като направиха корекция на сумата. От първоначалните 400 лева тя стана 1 500 лева. Това предложение бе направено от Хашим Алимолла.
  
Междувременно, Община Асеновград намери и работа на Надежда. Това съобщи за ТВ САТ КОМ съпругът й Костадин. Инженер Вълканова, пък, обясни, че майката на тризнаците ще работи като хигиенистка, на 4- часов работен ден в Дневния център за деца с увреждания в Асеновград.

СПОДЕЛИ