11- то място за двойката по кану- каяк Иван Чорлов (Асеновград) и Галин Георгиев (Видин), в Милано

   Екипът на асеновградчанина Иван Чорлов се класира на 11- то място, сред 40 участници в състезанието за Световната купа по кану- каяк. Надпреварата се проведе в Милано, Италия и бе с трасе 200 метра. В него се включиха гребци от Русия, Унгария, Чехия, Англия, Турция и още много държави от целия свят. Иван Чорлов се състезаваше в екип с Галин Георгиев от Видин.
  
Второто място на “Б”- финал, или 11- тата позиция, заеха двамата гребци на първото, за годината, състезание за Световната купа. Едва 8 стотни не достигнаха на нашите състезатели, за да се класират на по- предна позиция. Пред екип на ТВ САТ КОМ Иван Чорлов коментира, че като цяло състезанието беше трудно, защото в него участва елитът от най- добрите държави в света. “11- то място не е зле. Все пак това ми беше първа година при мъжете, а и конкуренцията беше доста ожесточена.”, добави асеновградчанинът. Чорлов сподели също, че може би им е необхдим още опит и повече тренировки. Гребецът обясни, че занапред ще се опитат да поправят грешките си и да вървят нагоре. Като поука от това състезание, Иван Чорлов е разбрал, че не трябва да се подценява конкуренцията. Много е важно състезателят да бъде психически силен, да не се притеснява и да е консцентриран. Това уточни още асеновградчанинът.
  
Във второто състезание за Световната купа по кану- каяк Иван и Галин няма да вземат участие. Гребецът замина на поредния си подготвителен лагер днес. Съвсем скоро, на 25.05.14 г., той и партньорът му ще се изправят срещу още по- ожесточената конкуренция в третата и последна за годината надпревара за Световната купа, която ще се проведе в Сегет, Унгария.

СПОДЕЛИ