130 деца в Пловдив чакат своите приемни семейства

В момента в града под тепетата има 25 приемни семейства. Фондация „За нашите деца” организира мероприятие „Нарисувай  детството„ в чест на  завършването на каманията по информиране и набиране на приемни семейства. Кампанията стартира на 1 юни и имаше за цел да информира за проблемите на изоставянето и да открие приемни семейства за изоставени деца. До момента фондация „За нашите деца” подкрепя 14 приемни семейства. Всички те бяха на заключителното мероприятие на кампанията. Децата се включиха с рисунки на асфалт на тема „Нарисувай детство”. Пловдивският художник Атанас Хранов бе техен ментор в творенето на изкуство на асфалт.

„Това е края на една кампания, но е начало на нашата кауза за това, нито едно дете да не расте само” сподели директора на фондация „За нашите деца Иванка Шалапатова. „Нека има повече семейства, които ще отворят сърцата и домовете си за едно изоставено дете. Нека децата на България не растат в институции”, сподели още тя.

Петкана Коджебашева е приемна майка от 1 година и 2 месеца. Тя отглежда дете на 9 години. А от един месец при нея е настанено и момиченце на 6 години с диабет. За работата си като професионална приемна майка тя споделя „Заобичвам ги много тези деца, но искам да помогна на повече, затова се надявам всяко от тях да намери своето семейство, да бъде осиновено. Имам сили да се справя. Моето семейство ме подкрепя”. Петкана има две собствени дъщери и две внучки. Всички те са неотлъчно до нея в грижата са децата, които отглежда.

От алеята на Гребната база в Пловдив бяха пуснати в небето десетки небесни фенери с най – съкровените детски мечти с желанието всяко дете да намери своето семейство.

СПОДЕЛИ