140 нови маси ще има в обновения общински пазар в Асеновград

   140 нови маси за плодове и зеленчуци, ще бъдат поставени при модернизацията на общинския пазар в Асеновград. Това включва идейният проект за реконструкцията на тържището, който вече е готов. Новината съобщи пред медии заместник- кметът на Асеновград инженер Пламен Йончев. Той обясни, че следващото, което предстои, е да бъде изработен и техническият проект.
  
Модернизацията, както Ви информирахме преди време, включва цялостна промяна на облика на пазара в града. По думите на инженер Йончев, ще бъдат построени навеси, както и около 60- 70 павилиона за промишлени стоки, с различни размери. Ще има изцяло нова административна част, както и осветление и канализация.
  
Средствата са отпуснати от Министерски съвет по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Обновяването на общинския пазар ще стане на 3 етапа. Йончев обясни, че скоро се очаква да бъдат отпуснати първите 600 000 лева, а до края на 2014 г. и още 2 000 000 лева. Стойността на целия проект е 3 500 000 лева. Припомняме, че докато текат строително- монтажните работи, общинският пазар няма да бъде затворен, тъй като модернизацията ще се изпълнява на етапи. За да не се затруднява работата и на двете страни, все пак, масите за търговия ще бъдат временно изместени. Йончев обобщи, че одобряването на проекта трябва да стане в рамките на месец и половина. След това, вече ще бъде възложена и обществена поръчка за избор на изпълнител, който да извърши планираната реконструкция на общинския пазар в Асеновград.