16 заразени с COVID-19 в Асеновград за последното денонощие

Към 16.10.2020 г. на територията на Пловдивска област има 85 новодиагностицирани случаи на COVID-19. Регистрираните в Националната информационна система са общо 2422.
Под карантина са 916 лица, а на домашно лечение – 579.
„Хоспитализирани за последните 24 часа са 4-ма души – 3 жени на 61г., 73г. и 45г. от Пловдив и един мъж на 60г. от община Стамболийски. Всички са в добро състояние. Общият брой на лицата, които се лекуват в болничните заведения е 192, като от тях с потвърдена диагноза на коронавирус са 164. 3-ма пациенти са на интензивно лечение. По данни на болниците свободните легла за лечение на К-19 са 82, а тези за интензивно – 27. Свободните стаи за пациенти с непотвърден коронавирус са 14“, уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.
По данни на РЗИ сред новите случаи от изминалото денонощие има 3 медицински лица:
– лекар-специализант и 1 мед. сестра – СБАЛ “Уромедикс“ – Пловдив
– 1 общопрактикуващ лекар – Пловдив
За последното денонощие има един починал пациент – мъж на 57г. от Раковски с придружаващи заболявания: онкологично, сърдечно и друго заболяване.
COVID-19 В ДЕТСКИ И УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ:
– ОУ“ Яне Сандански „ Пловдив- диагностициран учител по рисуване – последно посещение на работното място – 13.10.2020 . Предписание до директора на училището за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.
– ОУ“ Душо Хаджидеков“ Пловдив- на 15.10.2020г е диагностициран ученик от карантинирания 7ж клас, детето е в добро общо състояние, с леки оплаквания, оставено на домашно лечение.
– ДГ“ Пинокио“ Хисар- диагностициран помощник-възпитател. Предписание до директора на детското заведение за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, завишаване кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства и карантина на контактните 9 деца и 3 лица персонал.
Най-голям е броя на новозаразените в Пловдив – 52. Останалите са в общините, както следва: Асеновград-16, Марица – 5, Раковски – 4, Карлово – 2 и по 1 в Калояново, Родопи, Перущица, Стамболийски, Съединение и Хисаря.