17.92 % избирателна активност в община Асеновград към 12:30 ч.

Сравнително висока избирателна активност се наблюдава днес в община Асеновград, като към 10:00 ч сутринта тя е била 6,66 %, а към 12:30 ч. вече е регистрирана активност 17.92 %. В общо 110 избирателни секции в общината и 58 220 души с право на глас, към 12:30 ч. гласувалите са били 10 431 души, а към момента пред много от секциите се вият опашки от чакащи.

в 12:00 ч. в 16-та секция в ОУ „Ангел Кънчев“ кутията за гласуване изглеждаше така

Не малка част от избирателите избират да гласуват машинно, но като цяло все още предпочитаният начин си остава на хартия.

Сигнали за сериозни нарушения няма регитрирани. На две места в града екипът на телевизията засече незаконна агитация с паркирали на метри пред избирателни секции автомобили с предизборни плакати по стъклата. Единият се намира на ул . Панайот Сребров в Асеновград, на входа на ПГ „Св. Димитрий Солунски“, а другият случай е на входа на ОУ „Христо Ботев“ в Асеновград с адрес ул. Цар Иван Асен II, 2. И за двата случая е подаден официален сигнал до РИК.

Струпвания на хора, включително и на хора без маски засне камерата пред секциите в ОУ „Никола Вапцаров“ в Асеновград. В останалите секции всичко е спокойно и изборния ден преминава спокойно.