23 деца се състезават в онлайн конкурса на Община Асеновград по повод Деня на християнското семейство

Община Асеновград обяви в началото на месеца детски онлайн конкурс за кратко стихотворение. Поводът и темата бяха Деня на християнското семейство, който отбелязахме на 21-ви ноември. Възрастовата граница на участниците бе от 10 г. до 14 г.

По регламент всяко стихотворение трябва да се състои от точно два куплета (осем редчета) и да е подредено в рими. Трябва да има и заглавие, а асеновградчани ще решат кое стихотворение да стане победител.

23 деца се включиха в конкурса, като той предизвика интереса не само на асеновградчани, а и на бъдещи поети от други градове. Поради това, освен трите призови места, които ще бъдат определени от потребителите на социалната мрежа Facebook, община Асеновград ще даде награда и първенецът сред талантливите творци от различно населено място, събрал най-много лайкове.

Точно девет са стихотворенията на асеновградчани. Останалите 14 са на деца от Шумен и Велинград. Началото на гласуването стартира от днес (24.11.20 г.) и ще продължи до 23:59 ч. на 29.11.20 г. (неделя). Победителите ще бъдат обявени на следващия ден – 30.11.20 г., а наградите им ще бъдат връчени в средата на декември.

Гласуването ще се проведе във Facebook страницата на община Асеновград: https://www.facebook.com/ObshtinaAsenovgrad. Там са направени два албума със снимки на стихотворенията. В единия са публикувани произведенията на асеновградчани (https://www.facebook.com/media/set/?vanity=ObshtinaAsenovgrad&set=a.1058484727933512), а в другия – на участниците от други населени места (https://www.facebook.com/media/set/?vanity=ObshtinaAsenovgrad&set=a.1058487584599893). Съвсем нарочно не са упоменати имената на младите поети. Целта е състезанието да е равностойно и да се оценят поетичните умения на всеки от талантливите участници в конкурса. Победители в надпреварата ще бъдат първите трима, събрали най- голям брой харесвания, както и получилият най-много лайкове участник от друг град.