5 нови случая на COVID-19 в Асеновград в рамките на седмица

5 са новите случая на Ковид-19, регистрирани в рамките на седмица в Асеновград, така броят на заразените в града вече е 92, в Куклен заразените са общо 14.

По данни на РЗИ до момента броят на регистрираните с Ковид-19 в Пловдив и областта е 1587. Преборилите вируса за този период са 95, а всички оздравели вече са 1222. Под карантина са 218 души, а 253 са на домашно лечение. 91 пациенти се лекуват в момента в отделенията за коронавирус, по данни на болниците, от тях 62 са с потвърдена диагноза. В интензивни отделения са 4-ма болни. Свободите легла за Ковид-19 са 132, а 33 са за интензивно лечение.

Най-младият пациенти е дете на 6г. от Пловдив, което е на лечение в дома си и е в добро състояние. Първокласникът учи в СУ „ Св. Константин Кирил Философ“ Пловдив.
На 18.9.2020 по време на учебния процес детето повишава температура, прегледано е от мед. сестра и изолирано в изолатора на училището. На следващия ден му е взета проба за лабораторно изследване.при проведеното епидемиологично проучване контактните лица-23 ученици , класен ръководител и учител в занималня са карантинирани с предписание за задължителна домашна изолация за срок от 14 дни. Класът на диагностицирания ученик е на дистанционно обучение. От останалите нови случаи най-възрастният е жена на 82 години от община Сопот, която също е на домашна изолация.