50 деца в неравностойно положение спортуваха с екип на ОИЦ – Пловдив

Близо 50 деца в неравностойно положение от пловдивски социални домове се включиха в голям спортен празник на спортен комплекс „Пловдив“. Те участваха в импровизирани турнири по футбол, народна топка, баскетбол и теглене на въже. Това стана по време на интерактивно информационно събитие в рамките на Националния месец на спорта, организирано от Областен информационен център – Пловдив, съвместно с Дирекция „Спорт и младежки дейности“ към община Пловдив и Национален алианс за работа с доброволци.

Екип на Областен информационен център – Пловдив в отбор с момчета от Социален комплекс „Олга Скобелева“ се включи активно във футболния турнир, а след това раздаде на всички участници специални награди. Бившият капитан и треньор на футболния „Ботев“ Петър Зехтински, който сега е шеф на Дирекция „Спорт и младежки дейности“ в община Пловдив, смая всички със завидни футболни умения и се превърна в любимец на децата. По време на спортния празник всички по-големи ученици, техните преподаватели и активистите от Национален алианс за работа с доброволци посетиха изнесената импровизирана приемна на ОИЦ – Пловдив, позиционирана пред спортната зала на Университета по хранителни технологии и се запознаха с дейността на Центъра, със стартиралия нов програмен период 2014-2020 и възможностите и предизвикателства на младите хора в него, както и с приоритетите на България през следващите 7 години и бъдещите перспективи на оперативните програми. Всеки един посетител получи рекламни материали от екипа.

В рамките на интерактивното информационно събитие, се проведоха викторини с награди, демонстрации по жонглиране с топка за наградите на ОИЦ – Пловдив и други забавления за посетителите. След него експертите на Центъра проведоха на място индивидуални срещи с всички заинтересовани да кандедатстват за проекти с европейско финансиране.

С това информационното събитие Областен информационен център – Пловдив продължава активната си работа по информационната кампания, която провежда на територията на 18-те общини в Пловдивска област.

Областен информационен център – Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

СПОДЕЛИ