650 фиша за неправилно паркиране са съставени в Асеновград през 2013 г.

   650 фиша за неправилно паркиране са съставили инспекторите на дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи“ през 2013 г. в Асеновград. Издадени са и около 800 протокола за извършени проверки на различни търговски обекти по жалби и сигнали на граждани.
  
Дали предприетите мерки са отчели своя положителен резултат, разкри пред екип на ТВ САТ КОМ шефът на „Инспекторат, паркинги и гаражи“ Нуретин Тасим. Той припомни, че в края на 2013 г., в Асеновград започна по- активна кампания по съставяне на фишове за неправилно паркиране. И за да не отнасяме глоби, Нуретин Тасим призова да спазваме Закона за движение по пътищата и да спираме на определените и обозначените за целта зони.
  
А относно резултата от провежданата дейност на Инспектората към момента и предвид факта, че броят на превозните средства в Асеновград все повече се увеличава, Нуретин Тасим обясни, че за да се реши проблемът с неправилното паркиране, е добре асеновградчани да използват алтернативни транспортни средства. Например, велосипеди или, пък, ако работата, която трябва да свършат, не е спешна да ходят пеша.

СПОДЕЛИ