Ангел Димитров от ПП ГЕРБ отново ще е общински съветник в ОбС Асеновград

Старият нов общински съветник от групата на ПП ГЕРБ Асеновград, добре познат на асеновградчани, Ангел Димитров, отново ще положи клетва и ще заеме мястото си в редиците на своята партия в ОбС. Той ще влезе на овакантеното от новия депутат Димитър Янев, съветническо място. Янев вчера положи клетва като народен представител и с това следва ОИК да прекрати правомощията му като общински съветник.

Ангел Димитров, който е учител по физическо възпитание и спорт в ОУ „Христо Ботев“ беше съветник три мандата – от 2007 г. до 2019 г.. На последните местни избори за общински съветници в края на 2019 г., той не успя да влезе в Общинския съвет. В кандидат съветническата листа бе под номер 12, след съветника Радослав Янков.

Димитров няма да положи клетва по време на извънредната сесия на ОбС този понеделник, тъй като няма да е изминал 7-дневният законов срок, в който може да откаже да бъде общински съветник. Това ще се случи на следващото редовно заседание, най-вероятно на 25-ти август, ако преди това няма друго извънредно, потвърдиха от общинска администрация.

Ако Димитров се откаже, след него вероятно ще влезне следващият по ред в листата – Костадин Яков, друго добре познато лице от ПП ГЕРБ в Асеновград.