Община Асеновград
Община Асеновград

Община Асеновград награди спортисти от града и техните треньори за постигнати високи резултати в международен план. Наградите са парични и са за прославилите Асеновград и страната в областта на таекуон-до и шах-мат.

Еднократна парична сума в размер на 6000 лева общо бе отпусната на спортисти от Асеновград по предложение на заместник-кмета по хуманитарни дейности инженер Петър Петров и с решение на Общинския съвет. „Целта е поощрение и знак за благодарност към асеновградчаните, прославящи родния си край по света.“, казват от градската управа. Наградените са Катерина Бейчева от СК „Асеновец – Таекуон-до клуб“ и нейният треньорът Георги Шишков, които ще получат 1000 лв, както и гросмайсторът от СКШМ „Асеновец 2006“ Иван Чепаринов и треньорът му Неделчо Чепаринов, за които се отреждат 5000 лева. „Решението за отпускането на средствата бе взето съгласно Наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове и спортно-туристическата дейност в община Асеновград“, уточняват от общинската администрация.
Катерина Бейчева се класира в три дисциплини Европейското първенство по таекуон-до и спечели един сребърен и два бронзови медала.
Иван Чепаринов завоюва III място на Европейското първенство по шахмат. Той спечели отличие при конкуренция от над 300 състезатели от 39 държави. Така Чепаринов печели директна квота за България на предстоящото Световно първенство за мъже през 2023 г. „