АПИ ще вземе мерки за пропадналия банкет на новия път за Долни Воден, въпреки, че участъкът е част от общински път

Пропадащият банкет с отмитата от дъждовете земна маса на новия път за Долни Воден, за които писахме преди дни в сайта на ТВ САТ КОМ и пратихме и сигнал до АПИ, ще бъде запълнен и отводнен, за да се избегне пропадане на пътната настилка. Това стана ясно след отговор от страна на пътната агенция до нашата медия.

Припомняме, че пропадналия участък се намира между кръговото колело и новия път за кв. Долни Воден, на метри от колелото, в дясно. Сигнал до телевизията подаде жител на квартала, а след проверка от наша страна и сигнализиране до Агенция пътна инфраструктура, отговорът, който получихме е следният:

„Пропадналият трошенокаменен банкет e част от общински път, отклонението за с. Долни Воден. Той е след новото кръгово кръстовище, изградено в участъка от път II-86 Пловдив – Асеновград. Въпреки, че е на общински път Областно пътно управление – Пловдив ще предприеме спешни мерки за попълване на банкета, за да се предотврати пропадане на настилката.

От ОПУ-Пловдив ще инициират среща с община Асеновград за намирането на техническо решение и набелязване на трайни мерки за отводняване на общинския път.“

В реализирането на участъка ангажирани бяха инж. Дончо Атанасов – председател на Агенция „Пътна инфраструктура“, Юлиян Инджов – управител на фирма ИСА – 2000 и експерти на Областна администрация – Пловдив, а изграждането му стана факт след редица съгласувателни и отчуждителни процедури.