Арестуваният преди дни главен архитект на Асеновград излезе в отпуска

Преди няколко дни Община Асеновград попадна във фокуса на обществения интерес във връзка с действия по образувано досъдебно производство и задържането от органите на реда на главния ахритект Константин Атанасов.
„Правомощията ми на кмет и работодател на служителите в общината са били винаги на страната на законосъобразни процедури по възлагане на дейности и услуги с бюджетни и други публични финанси“, категоричен е кметът д-р Емил Караиванов. „Като кмет бях информиран от органите на прокуратурата по досъдебно производство, за целите на което Общината съдейства с изискваната документация. Заради нуждите на разследването съдействам служителите на общинска администрация да участват в изясняване на обстоятелства, които са били предмет на досъдебното производство. Чрез публичното огласяване от страна на прокуратурата разбрах за повдигнато обвинение спрямо главния архитект на община Асеновград, арх. Константин Атанасов. Оставам твърдо на позицията за оказване пълно съдействие на разследването за всеки казус, предмет на досъдебното производство», допълва градоначалникът.
„Отново потвърждавам, че по закон правомощията на главен архитект е невъзможно да бъдат прехвърляни на други лица. Въпреки това, с цел да не се въздейства на активния ход на досъдебното производство, решението ми е главният архитект Атанасов да излезе в отпуск, като ще се съобразя изцяло с евентуални изисквания на Прокуратурата. Това налага намиране на временен законосъобразен вариант за заемане на длъжността “Главен архитект на община Асеновград” от друго правоимащо лице, за да продължи административната работа в Общината“, завършва кметът.