Асеновград изпраща тази вечер абитуриентите от СУ„Св. Св. Кирил и Методий”, СУ „Свети княз Борис I”, ПГ „Цар Иван Асен II” и ПГ „ Св. Патриарх Евтимий”

С много красота, с много емоции, еуфория и радост Асеновград изпраща първите си абитуриенти – випуск 2019.

Тази вечер е тържественото изпращане на абитуриентите от СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, СУ „Княз Борис I”, ПГ „Цар Иван Асен II” и ПГ „ Св. Патриарх Евтимий”, в Асеновград. Церемонията е на пл. „Акад. Николай Хайтов”.

Тържественият ритуал, организиран от Община Асеновград, е подарък към зрелостниците, специално внимание към младите хора, които се сбогуват с училищната скамейка и поемат своя път като пораснали и вече по-отговорни хора. Вълнението и сред абитуриентите, но и сред родителите е огромно, а и дъждът благосклонно се смили и не попречи на щастието им.

За тях, както и за всички зрелостници от випуска, кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов е подготвил поздравителен адрес във вид на свитък,който всеки един абитуриент ще получи, преминавайки по червената  пътека.

На 26 май в неделя,  на същото място, отново в 18.30 часа, ще е официалната  церемония по изпращането на последната група абитуриенти – зрелостниците на ПГ по ХВТ „Св.Димитрий Солунски в Асеновград.

СПОДЕЛИ