Асеновград отново със значителен принос в кампанията „Капачки за бъдеще”

Градска библиотека „Паисий Хилендарски” днес буквално преливаше от пластмасови капачки. Те обаче не са под формата на отпадък, а са събрани с цел да помогнат в една благородна кауза. Над 70 чувала и множество пластмасови бутилки, пълни с капачки, бяха предадени за кампанията „Капачки за бъдеще”, чиято цел сега е закупуване на неонатална линейка.

Количеството на събраните в Асеновград и вече предадени капачки е 1 тон и 400 кг. Те са събрани от месец юни досега – тогава Асеновград изпрати подобно огромно количество (тон и половина) от иначе непотребната пластмаса.

Тъй като не е лесно такова огромно количество капачки да бъде изнесено от библиотеката на помощ отново се притекоха военните от 4-ти артилерийски полк в града. Майор Емил Григоров заяви, че те самите също събират пластмасови капачки вкъщи и след това ги оставят в библиотеката.

Благодарение на кампанията „Капачки за бъдеще” бяха закупени кувьози, които подмениха старите такива в редица болници в страната. Сега, освен чрез събиране и предаване на капачки, за закупуването на въпросната специализирана линейка се печатат и календари със снимки на бебета, като организаторите споделят, че вече са поръчани над 1700 бройки от тях.