Атрактивни демонстрации за гасене на пожари подготвят в пожарната в Асеновград

Атрактивни демонстрации за гасене на пожари, Дни на отворените врати, фото изложба и приемна за граждани – това са само част от мероприятията, предвидени в асеновградската пожарна по повод предстоящата „Седмица на пожарната безопасност”!

На 14-ти септември се отбелязва професионалният празник на пожарникарите. По традиция на тази дата в различните противопожарни служби у нас се провеждат мероприятия. Разбира се и тази година в асеновградската пожарна са предвидени такива – всеки, който желае, може да присъства от 10:30 ч. в двора на районната служба, за да стане свидетел на демонстративни занятия за гасене на пожари. Вратитите на Районната служба ще бъдат отворени през цялата седмица.
И тази година ще бъде подготвена Фото изложба, свързана с историята на пожарната в Асеновград. Старши инспектор Щелиан Гочев обаче уточни, че всички мероприятия ще бъдат на открито, а при посещение на граждани в сградата на пожарната, трябва да се спазват всички противоепидемични мерки.
В рамките на „Седмицата на пожарната безопасност” в РСПБЗН Асеновград винаги се раздава курбан за здраве и безпрепятствена работа на местните пожарникари. Сега това е планирано за 17-ти септември.