Баскетболистките от ОУ “Петко Каравелов” – вицерепубликански шампиони на ученическите игри по баскетбол в Самоков

На второ място на Републиканско първенство на ученическите игри по баскетбол за момичета 5-7 клас, което се проведе в Самоков преди дни, се класираха баскетболистките от ОУ „Петко Каравелов” в Асеновград. “Децата се представиха много добре, а условията бяха фантастични.” коментира Делян Григоров, учител по Физическо възпитание и спорт и треньор на момичетата. “Нашите състезателки показаха невероятен характер, въпреки, че се паднахме в група с доста силни отбори. Успяхме да вземем категорично първо място с три победи на три мача. На полуфинала си „поиграхме с огъня”, но накрая спечелихме и се класирахме за финала. Просто малко не ни достигна – може би техника, физически качества, за да победим домакините, които станаха шампиони на турнира. Те бяха много добре подготвени. Мога да обобщя представянето на нашите деца с една дума само – невероятни!”, каза още той.

Делян Григоров
Делян Григоров

В голямата борба зад нас оставихме отбори от Варна, Бургас, Хасково, Монтана и още много други, не крият радостта от заслужената си победа момичетата.

Емел
Емел

„Беше мого трудно, но ние се преборихме и стигнахме до финала.”, коментира представянето на отбора Емел, а Стефания бе категорична, че асеновградчанки са надделяли над другите отбори защото са единни, един сплотен екип.


Стефания

„Представянето на баскетболистките на ОУ ”Петко Каравелов” бе перфектно”, коментира Мария Гьорева, учител по Физическо възпитание и спорт и треньор на отбора. „За първи път успяваме да се класираме втори – на финал. Училището има големи традиции в този спорт, през  годините сме успявали да се класираме седми, пети, четвърти, а сега втори – просто перфектно представяне. В нашето училище има традиции в спорта – нашите футболисти се класираха на 7-мо място на Държавно първенство. Успехите са благодарение на нашето ръководство и директора,  които винаги са ни подкрепяли, не жалят средства, когато стане дума за спорт, за да могат децата да се чувстват спокойни и мотивирани да спортуват. В училище „Петко Каравелов” децата спортуват масово. Вече и 1-ви, 2- ри, 3-ти и 4-ти клас и те са активни и идват да спортуват при нас в допълнителния час и станаха като едно семейство – и малките и големите. Големите се грижат за малките и винаги има живот на площадката.”

Мария Гьорева
Мария Гьорева

Е. Граматикова