Броени часове до началото на новата учебна година

Утре официално ще бъде поставено началото на новата учебна година. Всички училища на територията на община Асеновград са готови да посрещнат своите възпитаници и да възобновят учебния процес.
5154 е общият брой на учениците, които ще се обучават в асеновградските школа през учебната 2018/2019 година. 525 са първокласниците, които тази година ще влязат в класните стаи на общинските училища на 17 септември. Най- голям брой първокласници- 98 ще прекрачат прага на ОУ”Петко Каравелов”, а най- малък е техният брой в училищата на селата Мулдава- 8 и Златовръх- 10. 69 са първолаците в СУ”Св.св.Кирил и Методий”, 66 в ОУ”Никола Вапцаров”, а по 57 са в две училища- ОУ”Ангел Кънчев” и ОУ”Христо Ботев”. С 54 първокласници ще стартира новата учебна 2018 / 2019 година в ОУ”Отец Паисий”, 34 е техният брой в СУ” Св.княз Борис ¬„, а за Тополово, Долни Воден и Боянци броят на най- малките възпитаници на училището е съответно- 27, 25 и 20.Всички те ще получат подарък „Асеновграско букварче” и специален поздравителен адрес от кмета на Община Асеновград Емил Караиванов.
Новата учебна година ще бъде официално открита от кмета на общината Емил Караиванов в ОУ „Отец Паисий”, председателят на Общинския съвет Драгомир Георгиев ще бъде специален гост на празничния 17 септември в СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, а заместник-кметовете Мария Вълканова, Тамер Бейсимов и Димчо Темелков ще пожелаят успех на учениците съответно в училищата „Ангел Кънчев”, „Никола Вапцаров” и “Св. княз Борис I”.
За 3 учебни заведения в общината новата учебна година ще започне и с нови директори. Това са училищата „Ангел Кънчев” с директор Галина Милева, „Никола Вапцаров”с директор Атанаска Темелкова и училището в с.Боянци-„Проф.д-р Асен Златаров” с директор Весела Симеонова.
528 хил.лв. е сумата, вложена в различни ремонтни дейности, извършени през летните месеци в асеновградските училища. Най-сериозни са ремонтите, направените в основните училища „Христо Ботев”, „Петко Каравелов” „Отец Паисий” , „Ангел Кънчев”, „Панайот Волов“ /кв.”Долни Воден”/. За детските градини сумата е драстично по-малка и възлиза на едва 72 хил. лв. – основно собствени средства на детските заведения.
Общо 30 пешеходни пътеки, намиращи се в близост до училища и детски градини, са освежени и възстановени, а за целта са разходвани 4 хил.лв.
Електронни дневници са въведени в основните училища „Отец Паисий”, „Христо Ботев”, „Петко Каравелов” и училището в Боянци.

ТВ САТ КОМ желае успешна нова учебна година на всички ученици и на педагогическия персонал в училищата!