Дете едва не пострада, след като падна в дупка, следствие на ВиК авария

Половин Асеновград днес остана без вода, заради авария на водопровод. Най-потърпевши се оказаха жители на кв. „Баделема” пред чиито къщи, в резултат на аварията, пътят се свлече и се образуваха огромни дупки. Малко дете и един пожарникар, който се отзовал на помощ, дори паднаха в една от тях.

Станалото, според хората, не е следствие на една авария, а се получава в резултат на много такива с течение на времето. Сега макар че 13-годишното момче се е отървало единствено с уплаха, гледката пред домовете на притеснените хора е красноречива – освен за калта и пръстта, която се свлича, пропадналият тротоар, както и препълнените с вода приземни етажи, живеещите в района се опасяват, че достъпът до къщите им става все по-невъзможен.

Така живеещите в близост до проблемния участък се бяха събрали и очакваха на място началника на ВиК Асеновград Димитър Кавалджиев, за да разговарят лично с него за дългогодишния според тях проблем. На мястото имаше и полицейско присъствие. Служителите на реда приканваха хората да бъдат спокойни.

Стана ясно, че решението е само едно, за да може проблемът да бъде решен кардинално – водопроводът да бъде подменен изцяло, но за това трябва да бъдат осигурени средства. От Община Асеновград заявиха, че днес е била организирана среща между представители на Градската управа и ВиК, за да се обсъди проблемът. Взетите решения на тази среща ще станат ясни през следващата седмица.