Фолклорна формация „Карлък 2015“ с три златни медала и най-голямата награда -Златен Орфей на Световния шампионат по фолклор „World Folk” в Несебър

Повече от отлично бе представянето на асеновградските таланти от фолклорна формация „Карлък 2015“ на престижния Световен шампионат по фолклор „World Folk“, който се  провежда в Несебър. Напълно заслужени са и трите златни медала, плюс най-голямата награда – Златен Орфей, които грабнаха нашите изпълнители, към НЧ „Родолюбие 1873 – Асеновград“.

Фестивалът се провежда в рамките на Музикални празници „Евро фолк“, които се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF в различни европейски градове.

Характерна особеност на Музикалните празници „Евро фолк“ е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 50 кабелни и сателитни телевизии, както и по Световната интернет телевизия EuroFolkTV.