И днес се почистваха и опесъчаваха тротоари в Асеновград

Снеговалежът и последвалите ниски температури допринесоха за това улици и тротоари в Асеновград да станат почти непроходими. Имаше места, които се оказаха труднодостъпни най-вече за пешеходците. Ето защо почистване и опесъчаване на пешеходните зони се извършваше и днес от служители, отговарящи за чистотата. Един от районите, където работеше почти цяла бригада от рано сутринта бе кв. „Баделема”.

ВиК-аварията на ул.”Искра” днес и течащата вода, която се събираше на ул. „Капитан Андреев”, допълнително усложни положението, особено ако студът последствие я скове – тогава пътят ще се превърне в истинска ледена пързалка. Ето защо тук бе предвидено допълнително опесъчаване.

Веднага след снеговалежа през уикенда от Община Асеновград заявиха, че в града работят 45 служители, ангажирани с почистването и опесъчаването –първоначално на най-належащите места (край спирки, паркове, алеи и др.)
Припомняме и че гражданите имат задължение да почистят от снега и леда сами участъците пред техните домове, за да не се образуват непроходими терени.

А днес се убедихме, че дори тротоарите да бъдат почистени, те не могат да се използват от пешеходците, когато върху тях има паркирани автомобили. Така хората трябва да слязат на пътното платно, в случая на ул. „Капитан Андреев” – да прекосят течащата вода, за да продължат по пътя си.