Иии…отново непремахнати в срок предизборни плакати в Асеновград

И след тези избори – Асеновград е осеян с агитационни материали. Партиите и коалициите трябваше в 7-дневен срок след вота да премахнат своите предизборни плакати. Това време изтече, но все още ликовете на кандидатите за народни представители са из целия град.

След приключване на изборите партиите и коалициите имат 7-дневен срок да премахнат своите агитационни материали. Досега обаче това не се е случвало, поне в Асеновград. След които и да е избори плакатите на кандидатите, било за народни представители, кметове или общински съветници, остават по стени, стълбове и всевъзможни други места в града доста по-дълго време. Обикновено докато служители, отговарящи за чистотата, не ги премахнат. Традицията повелява и глобени да няма. Все пак по-голямата част от самите плакати са разлепени на нерегламентирани за това места, често самите партии се оправдават, че не са ги поставили техни представители, може би и затова не намират за нужно да ги отстранят.

В крайна сметка не се знае дали скоро отново няма да има избори, така че плакатите могат да послужат за повторна агитация – единствено ще се наложи да се променят номерата за съответната партия, коалиция или независим кандидат.