Информация за ВиК ремонти и аварии

От “ВиК” Пловдив – район Асеновград, информираха, че на ул. „Св. Врач” в кв. „Св. Георги” има спукан тръбопровод. Заради аварията бе преустановено водоподаването в квартала. Служители на “ВиК” Асеновград работят на място. Според тях по обяд днес ситуацията трябва да е  нормализирана и хората в квартала вече да имат вода.
Магистралният водопровод, който бе аварирал вчера на ул. „Хан Крум” е възстановен. От ВиК обаче информираха, че водопреносната система не се пълни и проследяват откъде идва проблема. Проверката ръководи главният инженер на “ВиК” Пловдив инж. Гълъбов. Затова на различни улици в Асеновград все още няма вода с необходимото налягане.
По предварителна информация на “ВиК” Асеновград този четвъртък /31.08./ ще се извърши монтаж на четири спирателни крана. Първият, който се намира на
колелото на общинския пазар е Ø 350, се поставя във връзка с изпълнение на “Проект за рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа на гр.
Асеновград”. Останалите нови три спирателни крана, които не са по проекта, а по планови ремонти на “ВиК” Асеновград, ще бъдат поставени на ул. „Стою Шишков” и
ул.” Росица” с кран Ø 300, на ул. „Цар Иван Шишман” кран Ø 150 и на ул. „Дружба”- кран Ø 200.
Затова в часовете от 8.00 до 16.00 на същия ден водоподаването в града ще бъде временно нарушено.