Инж. Стоян Димитров: „Няма проблем със свлачището под Асенова крепост”

Укрепването на свлачището под Асенова крепост приключи още през ноември миналата година. Малко след това обаче започна да се свлича насипаният участък, непосредствено под новоизградената подпорна стена. Това породи множество разисквания в социалните мрежи на жители на общината или преминаващи ежедневно по този път, които изразиха опасения, че той може отново да поддаде.

По този повод зам.-кметът по строителството инж. Стоян Димитров коментира, че участъкът под подпорната стена е временен път, който е направен с цел техниката да бъде позиционирана там при извършването на строително-ремонтните дейности, като извършването на сондажите, поставянето на анкерните устройства и др. Нормално е този изкуствено създаден път да се свлече, което по никакъв начин няма да компрометира подпорната стена.Малко след ремонтирания участък се появиха и пукнатини на пътното платно, които, по думите на Димитров, също не бива да будят притеснения.
Зам.-кметът отбеляза и че в новата инвестиционна програма се предвиждат средства за трайно решаване на проблема със свлачищните процеси в този район.

Припомняме, че за укрепване на свлачището под крепостта Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет отпусна 460 000 лева. Ремонтните дейности бяха приключени в рамките на три месеца.

Повече по темата гледайте тази вечер в новинарската ни емисия!