Изложбата “Пътуване из света на Йордан Йовков” гостува в асеновградската библиотека

Изложбата “Пътуване из света на Йордан Йовков” на Дом- паметник „Йордан Йовков” – Добрич ще бъде открита на 30 октомври /понеделник/ от 13.30 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски” – Асеновград. На откриването ще присъстват ученици от ПГ „Цар Иван Асен II”.
Изложбата си поставя за цел да представи ключови епизоди от живота и творческата работа на писателя. За нейната подготовка е използван богатият музеен фонд на Дом-паметник “Йордан Йовков” в Добрич. Двадесетте табла се опитват по достъпен начин да разкажат личната история на човека Йовков, както и неговото пътуване към художественото съвършенство в литературата. Документи, ръкописи, фотоси и кратки текстове запознават музейната публика с един обикновен на пръв поглед живот, чийто център става творчеството.
Жителите и гостите на Асеновград ще могат да разгледат изложбата до края на ноември. Тя е част от програмата за отбелязване на Деня на народните будители, както и специален повод за отбелязване на 80 – годишнината от смъртта на големия писател, която се навърши на 15 октомври.