Как видяното в интернет може да бъде опасно за младежите – 15-годишен асеновградчанин пострада при пресъздаване на клип

Това, че младежите гледат най-различни клипове в интернет и това, че често се опитват да ги копират не е от вчера. За съжаление обаче в нередки случаи подражаването на подобни действия от интернет пространството води до наранявания – понякога по-леки, понякога дори с фатален край. Случката, в която попада 15-годишният Георги Паскалев от Асеновград е подобна – той се наранява, след като негови съученици решават да пресъздадат клип, видян в мрежата. За щастие Георги се разминава единствено със счупена ръка, но все пак се е наложило да бъде опериран по спешност. За инцидента разказа пред нашата камера неговата майка Надежда Паскалева. Тя сподели, че двама съученици на сина й го убеждават да подскочи и докато момчето е за секунди във въздуха, те ритат краката му и той пада – с цялата си тежест се приземява на ръката, измества се ставата на китката и се чупи. Налага се операция по спешност, която се прави с пълна упойка, поставени са и импланти.

Георги учи в Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“ в Пловдив от 2 години, в специалност, която толкова е желал – „архитектурна реставрация”. Въпреки инцидента, след грипната ваканция момчето веднага ще се върне на училище, а какво точно ще е наказанието за неговите съученици, причинили травмата, майката на Георги споделя, че още не е съвсем ясно, въпреки че по първоначална информация единият от тях вече не е възпитаник на учебното заведение.

Надежда решава да сподели преживяното, за да алармира колко сериозен и опасен е проблемът с безразсъдното копиране на видяното от деца и младежи в интернет. Тя апелира родителите да разговарят със своите деца и да им обяснят какви може да са последствията от подобни техни действия.
Към момента Георги е по-добре, Надежда се надява, че той ще се възстанови напълно и няма да има проблеми с ръката след време, преди това обаче, след около месец, синът й ще трябва да се подложи на още една операция – за сваляне на имплантите, която отново ще бъде под пълна упойка.