Каква е ситуацията с улова на бездомни кучета в Асеновград

Проблемът с бездомните кучета като цяло в страната не е от вчера, но се търси неговото решение, като че ли обикновено без особен успех. Специално в Асеновград тази тема се разисква надълго и нашироко, особено в социалните мрежи. Разбира се има и граждани, които подават и официални сигнали, било то на тел. 112, когато е необходимо, или в Общината. Един от последните такива, постъпили в Община Асеновград, е за опасно куче в кв. „Баделема”, при което са взети съответните мерки, увери кметът д-р Емил Караиванов. На 25-ти януари от „Зооветеринарен комплекс” Пловдив са се отзовали и са прибрали въпросното куче, като по-късно е станало ясно, че то ще бъде евтанизирано.
Иначе последният планиран улов на бездомни кучета в Асеновград е бил през миналата година – на 14-ти декември. Тогава са били уловени 6 животни.
Договорът със „Зооветеринарен комплекс” гр. Пловдив е изтекъл през декември и до подписването на нов се работи по договореност или по сигнали, но няма прекъсване на дейността по улов на бездомни кучета, увериха от Общината. А на 4-ти януари Община Асеновград е изпратила покана за оферта за сключване на нов такъв договор със Зооветеринарния комплекс и той ще бъде подписан след изпращане на офертата, уточни още кметът.