Кампанията „Жълти стотинки” търси подкрепа в Асеновград

За много от нас жълтите стотинки не се приемат като нещо с особена стойност – обикновено те дори ни „пречат” в портмонето и гледаме бързо да се отървем от тях. Тези жълти стотинки обаче имат стойност – може би не особена голяма по отделно, но ако се събере достатъчно голямо количество от тях, те могат да се превърнат в кувьози, друга медицинска апаратура и др. Ето защо благотворителната кампания „Жълти стотинки“ е толкова успешна. Тя се занимава със събирането на жълти стотинки вече 13 години. До момента събраната сума е над 345 хил.лв.
Макар че към момента, заради пандемията, няма събития, свързани с тази акция, важно е да се отбележи, че нейната дейност продължава. Постоянните пунктове в страната, в които може да се предават събраните стотинки, са оповестени на Фейсбук-страницата на кампанията „Жълти стотинки”. В най-близкия до Асеновград град – Пловдив има няколко обособени пункта. Организаторите споделиха за ТВ САТ КОМ, че имат желание за откриване на пунктове и в Асеновград, стига да има хора, които искат да се включат. Всъщност всеки, който иска да организира събирането и предаването на стотинките или иска да дари такива, независимо от коя част на страната е, може да пише на организаторите на въпросната страница в социалната мрежа. Практиката показва, че асеновградчани винаги откликват на подобни кампании и са особено активни в тях, поради което сме сигурни, че ще има желаещи да участват и в акцията по събиране на стотинки.
А за да дадем повече информация за кампанията можем да кажем, че през 2020 г. се събираха средства за отделенията по педиатрия и неонатология към МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД гр.Монтана. Уточнява се, че най-необходимото оборудване тук е транспортен кувьоз, поради което целта е да се съберат необходимите за него 63 216 лв.