Кино под звездите за добра кауза събра асеновградчани на Тепавицата в неделната вечер

Кино под звездите за добра кауза събра асеновградчани на Тепавицата в неделната вечер. Прожекцията под открито небе, край реката, бе в помощ на изгорялата хижа Кашана, а сумата, която се събра е 158 лева, които ще отидат за възстановяването ѝ.

На импровизираното кино на Тепавицата беше прожектиран  документалния  филм „С Божо на море от Ком до Емине”,  в който е запечатан рекорда на ултрамаратонеца  Божидар Антонов, който преодоля 600-километровото трасе Ком – Емине за малко над 4 дни и 8 часа, като постави рекорд. Негово е и невероятното постижение за преминаването в тежки зимни условия същия маршрут за 9 дни.

Маршрутът, част от международния трансконтинентален преход Е3, Ком – Емине. Филмът прави зрителите съпричастни на всички детайли, които са се случили преди, по време, и след самото приключение.

Благородна е каузата на снощната кино прожекция, наречена от организаторите й – асеновградчаниете, Миа и Жоро Сердареви – „Кино за приятели”. Тя събра десетки почитатели на седмото изкуство.

Билети за филма нямаше, но събраните в специална кутия средства, ще отидат в помощ на хижа „Кашана“, намираща се на маршрута Ком-Емине, и претърпяла пожар през 2018-а г.

„Много приятно, много хубаво, мисля, че трябва да има повече такива събития.”, коментираха зрителите. „Много интересно измислено, искаме да го има всяко лято по няколко пъти поне.”

„Използваме последното хубаво време, на открито, под звездите, да съберем приятели на хубаво кино.”, каза Миа Сердарева. За зрителите имаше и изненади – прожекция на два документални филма – единият на асеновградчанина Кирил Найденов, а другият показа емоциите от Ултрамаратона „Персенк Ултра”.