Кметът д-р Емил Караиванов: Следващият кмет трябва да наблегне на обновяването на градската среда, ремонта на стадиона и Спортната зала – неща, за които не ми стигна времето през мандата

“Следващият кмет на общината, трябва да наблегне на обновяването на градската среда и да концентрира усилията си по ремонта на стадион “Шипка” и Спортната зала, нещо, за което на мен не ми стигна времето в този мандат, каза в отговор на журналистически въпрос, на брифинг вчера, кметът на общината, д-р Емил Караиванов.

„Смятам, че е необходимо Спортна зала „Асеновец” да бъде изцяло обновена, и стадион „Шипка”.  Също не ми стигна времето за цялостно обновяване на градската среда по отношение на парковете. Ние през тези 4 години концентрирахме усилията си за една добра инфраструктура. Едновременно с това да отговаряме на всички европейски норми за екологична среда. Основните проекти, по които работихме бяха свързани с екологията и реализирахме най-големите проекти, включително и в страната проекти, ако говорим за Водния цикъл.

Оттук нататък трябва да се наблегне на градската среда. Така, както работим в кв. Запад, така трябва да се продължи и в кв. Изток и в новите квартали. Имаме вече готови проекти за тях – за „Баделема 2” и „Кв. 36 – Стадиона” и „Св. Трифон”. Инвестициите трябва да се насочат към тези квартали.

Не ми стигна времето за много други неща, не можах да се преборя с някои от институциите, за да получим финансиране за някои от проектите. Но, надявам се, това да бъде освен недостиг на време, да бъде и опит и поука за работата ми занапред.”