Кметът д-р Грудев: Стадионът няма да се продава и там няма да се строи

През целия мандат няма да се извършват разпоредителни сделки; стадионът няма да се продава, там няма да се извършват строителни дейности и със сигурност няма да се ликвидира. Това стана ясно днес от думите на кмета на Асеновград д-р Христо Грудев по повод информацията, че наследниците на част от помощното игрище там ще влизат във владение и последвалия протест на граждани. Кметът  уточни, че всъщност стремежите на Общината са коренно различни – Стадион „Шипка” да бъде приведен във вид, който да е приятен за посещение от асеновградчани, независимо дали футболен клуб „Асеновец” има големи постижения или не. Градоначалникът посочи, че в момента напояването на стадиона се извършва от сонда, която е ремонтирана, закупена е нова потопяема помпа, инвестирани са около 60 хил.лв., с които се изграждат пейките в едната половина на стадиона.

А каква точно е ситуацията с помощното игрище – казусът, който породи недоволство сред множество асеновградчани, част от които снощи дори протестираха край спортното съоръжение. Грудев онагледи как изглежда ситуацията с наследниците на имоти, чиито граници са част именно от това игрище и те следва да влязат във владение. Възложено е на главния архитект и неговия екип да изготвят предложение, което да устройва всички страни. Смята се, че е възможно въпросните имоти да завземат около 10 м. от игрището и останалите да са достатъчни за тренировъчния процес. Остатъкът от помощния стадион вече следва да бъде регулиран веднъж-завинаги и на това място вече да не могат да бъдат предявявани други претенции.

В същото време бе уточнено и че се готви проект за изграждането на стадион със спортни съоръжения на общинския терен на изхода на Асеновград – там, където преди време всъщност мястото си беше точно действащ стадион.

Подробности по темата гледайте тази вечер веднага след новините.