Кметът Грудев с поздрав за първия учебен ден

„Честит първи учебен ден, мило дете!

Вярвам, че за теб този ден е вълшебен и отминава като миг. Днес ти трябва да посрещнеш новите приятели.
Запомни – училището е богатство. А учителите са твоите верни спътници. Подай ръка към тях, довери им се . Наред с безгрижните игри настъпи време да застанеш гордо зад училищния чин, за да покажеш на всички колко си пораснал. Училището може да те отведе в непознати светове, изпълнени с приключения.
Никога не се отказвай от своите цели и надежди. Твоето пътуване към върха и успехите започва сега. Запали светлината, която блести в сърцето ти, и прегърни с любов всяко ново преживяване. Запази спомена от първия училищен звънец и поеми смело напред.
Само повярвай в себе си и ще успееш!
Най-сърдечно ти желая здраве, смелост и сбъднати мечти!
На добър час!“

Това послание отправи кметът на Асеновград д-р Христо Грудев към първокласниците. Градоначалникът се обърна и към всички ученици, учители и родители с думите:

„СКЪПИ УЧЕНИЦИ, УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ, МИЛИ ДЕЦА,

Приемете най-искрените ми пожелания за ползотворна и успешна нова учебна година! Нека пред всички ученици и възпитаници на детски градини се открият възможности за реализиране на иновативни идеи. Отмина още едно незабравимо лято и отново дойде време класните стаи да бъдат изпълнени с любознателни млади хора, жадуващи за знания. А учителите очакват нетърпеливо своите ученици.
С всяка изминала година развитието на образованието в България напредва благодарение както на технологиите, така и на усилията на всички служители от образователната ни система. Бъдете отговорни и всеотдайни! И учители, и родители нека смело водят нашите деца напред. Учете ги да се изправят, когато се препъват и падат. Показвайте им верния изход измежду лабиринта от житейски препятствия. Водете ги по пътя към светли върхове.
Днес, на първия учебен ден, се преплитат вълнение, нервност, но и увереност. Искам да пожелая на всички Вас упоритост, за да постигате целите си. Решителност, за да сбъдвате мечтите си! Търпение и воля, за да си помагате и насърчавате един друг.
Не забравяйте, че винаги ще имате моята подкрепа, като кмет на община Асеновград, защото образованието е един от най-важните елементи на човешкия живот.“

Кметът присъства на откриването на учебната година днес в ОУ „Отец Паисий“.