Книгата на Николай Табаков „ Ветровете ни мраморни” ще бъде представена в Асеновград

„ Ветровете ни мраморни”е най-новата, 10 книга на талантливия писател Николай Табаков. Писателят е уникален като човек и творец, филолог по образование , с ивайловградски корени, съосновател и управител на издателска къща, автор на 10 книги с разкази и романи.
„ Ветровете ни мраморни”е роман с 13 глави,които са посветени на десетте най- видни европейци на 20 век и на тримата най- големи българи на 20 век. Авторът ситуира действието в едно село, защото на село отношенията са по- ясни- и омразата, и любовта и завистта и пр,всичко е по- концентрирано и по-бързо се хваща и може да се покаже, счита Табаков.
Понастоящем Николай Табаков пише своите произведения в село Яворово , там където някога са се раждали и разказите на Николай Хайтов.Явно в това райско родопско кътче талантливите писатели откриват природно интелигентните българи- колоритни образи, които впечатляват читателя впоследствие.
Премиерата на книгата на Николай Табаков „ Ветровете ни мраморни” в Асеновград ще се състои на 8 ноември от 18 часа в НЧ”Родолюбие” .

Няма мнения за показване