Коледен концерт изнесоха фолклорните групи „Детска песен-Надежда Хвойнева” и „Големите гайди”

С много позитивизъм и коледно настроение бяха заредени асеновградчани, присъствали на  концерта на  местните фолклорни групи-„Детска песен- Надежда Хвойнева” с ръководител Стойчо Каранлъков и „Големите гайди” с ръководител Стефан Янев.

Над час изпълнителите със своето певческо и инструментално изкуство пренасяха своята публика по тучните родопски поляни и вековни гори, пяха за красотата българска, за любовта и свиреха от сърце и с висок професионализъм.

Незабравими ще останат за присъстващите на коледния концерт многогласните акапелни изпълнения на ФГ”Надежда Хвойнева”, песните на „Детска песен”, сюитата на „Големите гайди” и още много други изпълнения, сред които: соловите изяви на Надежда Султанова, Исмегюл Карабекир, Христина Илкова, Лилия Линова, дуетното изпълнение на Никол Михова и Стефан Янев,триото Златка Пандева, Антония Макавеева и Делян Тодев, както и гайдарското изпълнение на най-младите гайдари Илиян Цирков и Георги Георгиев.

Коледният концерт завърши с общо изпълнение на „Детска песен-Надежда Хвойнева” и „Големите гайди”.

Коледният концерт на ФГ „Детска песен-Надежда Хвойнева” и „Големите гайди”дълго време ще бъде помнен от присъстващите , които щедро и заслужено  аплодираха изпълнителите.