Кръговото кръстовище на изхода на Асеновград ще осигурява директен достъп до кв. „Запад”

Мащабният проект за облагородяване на асеновградския кв. „Запад” стартира преди години. Последният участък, останал необновен, бе по протежението на ул. „Стоян Джансъзов” или т.нар. Зона 5. След месеци работа по нея и тя вече е с нов облик. Ремонтните дейности тук са напълно приключени, увери зам.-кметът по строителството към Община Асеновград инж. Стоян Димитров. Сега се планира за жителите на квартала да бъде осигурен директен достъп до главния път Асеновград-Пловдив. Така няма да се налага да се стига до светофара на бул. „България” при влизане или излизане от квартала. За целта ул. „Книжна фабрика” трябва да се включи към кръговото кръстовище. Това обаче все още е на етап проектиране, през следващата година вероятно ще бъде заложено в инвестиционната програма на Общината.

А притеснителното към момента е, че по доста от съоръженията към детските и спортните площадки в квартала се забелязват щети. Има счупени части, които понякога хората сами се стремят да закрепят, което пък ги прави още по-опасни. Ето защо зам.-кметът апелира съоръженията да се използват адекватно и да се пазят, за да се съхранят за един по-дълъг период от време.
Колкото до капковото напояване – новоизграденото вече функционира, докато поставеното в първите обновени зони е доста компрометирано, но се очаква скоро да бъде поправено и пуснато в експлоатация.

Припомняме, че една от последните дейности от работата в квартала бе ремонта на ул. „Стоян Джансъзов”. Тя вече е с нов асфалт и тротоарни настилки. Днес по нея се извършваха довършителни дейности.