Млади надежди в борбата вече тренират в новосформирания в Асеновград клуб – „ДИМИТЪР КУМЧЕВ“

Спортисти от най-различни възрасти вече тренират в спортна зала „Асеновец” под ръководството на изявения в борбата асеновградчанин Димитър Кумчев. Той се е заел със задачата да открие нови таланти в любимия за него спорт, но най-вече да научи децата колко важно е да се спортува.
При срещата ни с Димитър Кумчев бе поканил свои приятели от Пазарджик, които също са сформирали клуб по борба съвсем от скоро. Идеята е да се обмени опит и същевременно да се покаже, че у нас има много деца, които имат огромно желание да се занимават с борба.
На самата тренировка пролича, че и малките, и по-големите спортисти тренират с голям хъс, макар че част от тях все още прохождат в този спорт.

Димитър Кумчев не пропусна да отбележи, че народните борби, които предстоят на първи февруари в Асеновград, са включени в Националния спортен календар и тази година в града отново ще присъстват много изявени борци, за да се включат или да станат свидетели на този народен обичай.

Повече от интервюто ни с Димитър Кумчев, с треньорите от Пазарджик и малките бъдещи шампиони в борбата гледайте тази вечер в новинарската ни емисия от 19:30 и 22 часа.