Множество нарушения в нощни заведения в Асеновград, Хисаря и Първомай. Част от тях – за неспазване на противоепидемичните мерки

Служители на полиция и РЗИ провериха спазват ли се противоепидемичните мерки в дискотеките и нощните заведения на територията на Асеновград, Хисаря и Първомай. Оказва се, че не липсват нарушения.

В дискотека в Първомай са били допуснати 87 човека при капацитет – 70. Така не само, че не е спазено предписанието за работа на нощните заведения при 50% капацитет, но има завишение на броя на клиентите дори и при нормални условия. По този повод е съставен акт. Освен това е констатирано и че в клуба са допуснати непълнолетни посетители, липсват разрешения за удължено работно време, не са осигурени дезинфектанти, а в заведението е имало и лица, неспазващи забраната за тютюнопушене.

Към момента на проверка в клуб в Хисаря, там е имало 40 лица и е спазено изискването за максимално допустим капацитет. Служителите на реда и представителите на РЗИ обаче са съставили 7 акта- 1 по закона за българските лични документи, 4 за тютюнопушене на закрито и 2 за липса на здравни книжки на работещи в заведението лица.

В две от проверените заведения в Асеновград изискванията на здравните власти за максимален брой на допустимите посетители са били спазени. Част от нарушенията, които проверяващите са констатирали в града, са по закона за българските лични документи – общо 3 съставени акта. Установено е, че в един от клубовете са липсвали средства за дезинфекция, има 4 съставени акта за тютюнопушене на закрито, а 5 броя са предписанията от Агенцията по безопасност за храните.