Мото-туристи от различни европейски страни посетиха Асеновград и околността

Над 50 мотоциклета изпълниха днес централния площад „Академик Николай Хайтов” в Асеновград. Атрактивните превозни средства разбира се имаха собственици – т.нар. мото-туристи, които бяха изключително заинтригувани, както от самия Асеновград, така и от начина, по който бяха посрещнати в града.

Посещението днес всъщност е част от програмата на Седмата международна среща на мото-туристи в град Пловдив. Целта на срещата и свързаните с нея събития е да се представи и популяризира България, в частност Пловдив, Асеновград и региона, с традиции, култура, бит, кухня и природа. Срещата-изложение събра мото-туристи от Европейската Голд Уинг Федерация – GWEF – сдружение, в което участват 25 европейски страни с обща членска маса приблизително 22 000 души. Тази година България е страна-домакин от 4-ти до 8-ми септември, а организатор на срещата е „Мото Клуб Златно Крило”.

Преди да пристигнат на централния площад в Асеновград мото-туристите посетиха Бачковския манастир, както и Асеновата крепост, след това те отново потеглят към Пловдив. Един от тях е Фредерик от Белгия, който бе ентусиазиран и развълнуван от посещението си в Асеновград и околността: “Това е прекрасен град, прекрасен район, времето е чудесно и си прекарваме невероятно”.