На Цветница и Великден БЧК събира средства за социално уязвими млади хора

Младежите от БЧК организират фондонабирателна акция на Цветница и Великден
Младежите от БЧК организират фондонабирателна акция на Цветница и Великден
Във връзка със светлите християнски празници Цветница и Великден, Областният съвет на БЧК – Пловдив и Общинският съвет на БЧК Асеновград организират фондонабирателни акции за набиране на парични средства под надслов „Добротата е безценна”. Набиране на средства с касички на БЧК по време на църковните празници Цветница /21.04.2019 г./ и Разпети Петък /26.04.2019 г./ ще има в общо тринадесет православни храма в Асеновград, Пловдив, Сопот, Карлово и Първомай, с благословията на Пловдивска Света Митрополия.

Акциите за набиране на парични средства с касички на БЧК пред повечето православни храмове в Асеновград ще бъдат осъществени от младежите от клуб „Станимака” на БМЧК. Касичка има поставена и в магазин „Аромати” кв.Запад.

Събраните средства ще се използват за подпомагане на деца и млади хора за намаляване на социалната и здравната им уязвимост, както и талантливи млади хора, за тяхното обучаване в хуманитарни ценности, милосърдие и толерантност.

Тази година мотото на кампанията е свързано с честването на 140 години от създаването на БЧК – “Добротата е безценна”.

Част от кампанията е и традиционното боядисване на червени яйца с деца, което се провежда на Велики Четвъртък /25.04.2019 г./ в двора на Пловдивска Света Митрополия.

Дейности на БЧК по време на Великденска кампания „Добротата е безценна“

21.04.2019 г. и 26.04.2019 г. – Фондонабирателна кампания с касички от 10 до 17 часа в православните храмове в гр. Пловдив, Асеновград, Сопот и Карлово.

25.04.2019 г.  – 11:00 часа боядисване на червени яйця с деца, което се провежда на Велики Четвъртък в двора на Пловдивска Света Митрополия.

Бъдете съпричастни и дарявайте!

СПОДЕЛИ